In de eerste nacompetitiewedstrijd richting eerste klasse is DVVA 1 begonnen met een 1-1 gelijkspel bij FC Almere. Gezien het veldoverwicht dat DVVA met uitzondering van de eerste twintig minuten had, was dat enigszins teleurstellend. Echter, met de thuiswedstrijd nog voor de boeg, heeft de ploeg van Sjaak Tersteeg nog goede kaarten om een ronde verder te komen.

Afgelopen dinsdag verloor Almere de beslissingswedstrijd om het kampioenschap in 2b van FC Aalsmeer na strafschoppen en dat eiste haar tol. Talloze blessures en schorsingen resulteerden in een gehavende ploeg die weifelend en af en toe als los zand in het veld stond. DVVA profiteerde veel en goed van de ruimte die Almere weggaf en kwam meerdere malen gevaarlijk voor doel. Na een half uur leidde dit tot de 0-1 van Max Hazewinkel die attent een pass van de doelman naar de rechtsback onderschepte en vervolgens slim in de korte hoek binnenschoot. De euforie van de voorsprong duurde echter niet lang; vrijwel direct kopte een aanvaller van Almere bij de tweede paal binnen: 1-1. Dit was tevens de ruststand, omdat een vrije trap van Verhoeve de lat raakte en verschillende goede kansen net niet werden verzilverd door de uitploeg.

Na de thee nam DVVA het roer steviger in handen door veelvuldig van kant te wisselen en via de backs op te bouwen. Echt grote kansen leverde dat niet op en langzamerhand wist Almere zich wat meer aan de druk te onttrekken. Naar het einde toe kreeg de thuisploeg wat mogelijkheden, maar in de absolute slotfase hadden twee invallers aan DVVA-zijde de wedstrijd nog in haar voordeel kunnen beslissen. Sjoerd Geers schoot in kansrijke positie over na goed terugleggen van Brendon Humble en Thomas Oosterink kwam net tekort om een goede voorzet van rechts in te koppen.

Met de 1-1 eindstand is er nog niets beslist. Almere krijgt een aantal basisspelers terug, maar DVVA kan aanstaande zaterdag ongetwijfeld buigen op de massale steun van een kolkend Sportpark Drieburg. Aftrap is 14.30, komt allen!

Agenda

  • 6 april Lentekriebelsfeest
  • 20 april Voetbalquiz
  • 25 mei Seizoensafsluiting

Wedstrijdbal

De bal voor de wedstrijd
DVVA H1 - Roda '46 H1
wordt gesponsord door
Daan Waleson en
Thomas Ossenkoppele
Eigenaars van Fysiolution
hoogwaardige & persoonlijke zorg.
www.fysiolution.nl

Title Text

Tweets