IMG 9946Voor de tweede keer op rij heeft DVVA 1 een punt overgehouden aan een uitwedstrijd. In Amsterdam-Noord speelden de mannen van Jeroen Smakman gelijk tegen OSV. Een sterke tweede helft leverde slecht een 0-1 voorsprong op die pas in blessuretijd ongedaan gemaakt werd door de spits van OSV: 1-1. Waar het gelijkspel van een week eerder (0-0 tegen EDO) terecht aanvoelde, overheerste na de wedstrijd tegen OSV vooral teleurstelling.

Dat terwijl de dag uitstekend begon. Onder een aangename nazomerdag vertrok het grootste deel van de selectie op de fiets (en pont) naar Amsterdam-Noord. Zorgen over de te nemen route werden al snel weggenomen toen een oplettende speler het blauwe trainingspak van de grensrechter van OSV ontwaarde. Onder diens leiding werd Tuindorp-Oostzaan soepel doorkruist en om vijf voor half 2 zat iedereen in de kleedkamer.

Uit een nagenoeg complete en fitte groep koos oefenmeester Jeroen voor dezelfde elf speler als een week eerder tegen EDO. Met Koen (terug van vakantie), Vincent en Thomas Ossenkoppele had hij bovendien de beschikking over een ijzersterke bank.

In tegenstelling tot de favorietenrol die de OSV-trainer DVVA toedichtte, hadden de gasten in de openingsfase moeite met de snelle buitenspelers van OSV. Na een minuut of een tien nam DVVA echter het heft in handen. Dit resulteerde meteen in een kansje voor Jesper Davidse. Kort daarna kreeg ook Muus Visser een bal van dichtbij niet langs OSV-keeper Knevel. Het initiatief lag bij DVVA maar de geelzwarten wisten het veldoverwicht Niet uit te drukken in grote kansen. Voor rust had het op de counter loerende OSV een sterke fase, maar ook zij kwamen niet tot scoren. Daan Waleson had een goed antwoord op een schot van de OSV-spits. De volgende mogelijkheid werd wel binnengeschoten, maar vanuit buitenspelpositie (uitstekend waargenomen door nieuwbakken grensrechter Suleiman). Ruststand 0-0.

Na rust werd al snel duidelijk dat DVVA niet van plan was om punten te morsen. De mannen uit Amsterdam-Oost dicteerden het spel in de tweede helft en dit leverde al gauw een mogelijkheid op voor Timon Hazewinkel. Zijn schot werd door Knevel eenvoudig uit de verre hoek geplukt. De volgende kans was wel raak: via een OSV-been verdween een schot van Timon in diezelfde verre hoek. De verdedigers van OSV kregen steeds minder grip op het spel van DVVA, maar omdat de gasten een aantal overtalsituaties matig uitspeelden bleef het slechts 0-1. Timon, Job Arntz en de ingevallen Koen hadden grote kansen om de score uit te breiden. Daarnaast waren er nog tig halve mogelijkheden. OSV, dat in de tweede helft nauwelijks bij het doel van Daan Waleson in de buurt was geweest, maakte dankbaar gebruik van een van de oudste voetbalwetten. Eerst kroop DVVA nog door het oog van de naald toen een schot van Nicholson via de paal naast ging. In blessuretijd schatte doelman Waleson een hoge bal verkeerd In. Spits Carstens profiteerde handig van deze misser en kopte de bal in het lege doel. Zowel OSV als DVVA kregen na de 1-1 nog een grtoe kans op de winnende treffer. Daan Waleson maakte zijn fout enigszins goed door een harde kopbal knap uit zijn kruising te boksen. Aan de andere kant zag Muus Visser zijn schot uit de doelmond geblokt door een verdediger van OSV.

Ondanks de nog steeds ongeslagen status dropen de geelzwarte leeuwen teleurgesteld af. DVVA 1 vindt zich na drie wedstrijden terug op een zesde plaats, op vier punten van koplopers BOL en HBOK. Gelukkig waren daar de troostende woorden van DVVA-watcher Oscar Verhoeve: "Dit soort wedstrijden zit er nou eenmaal tussen, vorig jaar hebben we hier geen kans gehad en nu hebben we een prima wedstrijd gespeeld. Volgende keer beter." Die volgende keer is volgende week om 14:30 tegen promovendus Buitenveldert op Sportpark Drieburg.