"Buitenveldert heeft bij DVVA niks te zoeken. Kom maar op!" waren de gebroeders Hazewinkel (Timon en Max) stellig in de Telegraaf van afgelopen donderdag. Dat bleek dit weekend niet helemaal het geval. De wedstrijd tussen de nummer 4 van afgelopen seizoen en de promovendus uit de 3e klasse ging gelijk op en leverde pas aan in de slotseconden een winnaar op.

DVVA 1 Buitenveldert 24 09 2016

Ook de Telegraaf heeft verslag gedaan van deze wedstrijd! Klik hier!

Op de vraag of Buitenveldert niets te zoeken heeft op sportpark Drieburg, antwoordt coach Jeroen Smakman nuchter: "Dat weet ik niet zo goed. Het lijkt me niet zo. Zij hebben volgens mij een fit team met allemaal jonge honden. Wij moeten kijken of we rustig kunnen blijven en hier onderuit kunnen voetballen."

De eerste wedstrijd van de competitie speelde Buitenveldert in een krankzinnige wedstrijd met 6-6 gelijk tegen EDO. Hetzelfde EDO hield het een week later in Haarlem op de brilstand tegen de bezoekende geelzwarte leeuwen. Zou het weer een doelpuntenfestijn worden, zoals beide partijen de eerste wedstrijd op de mat neerlegden? Of zet DVVA de lijn van de laatste twee wedstrijden (respectievelijk 0-0 en 1-1) voort?

Met een miljoenenbank aan de kant, klonk om 14:30 het eerste fluitsignaal van de scheidsrechter. Na 5 minuten bleek als snel dat er twee drukzettende ploegen tegenover elkaar stonden.

Hieronder een omgekeerd liveblog:

- 10 min: Rommelige wedstrijd, DVVA heeft moeite om te voetballen
- 20 min: Wedstrijd in evenwicht nog steeds rommelig en geen kansen
- 30 min: Veel net-nietjes, kansen op mogelijkheden
- 34 min: Eerste grote kans; net over door Ossenkoppele
- 35 min: Schot Koen na goede actie in handen keeper
- 38 min: Harde volley Timon op de keeper
- 43 min Uitstekende opbouw, na schot Job kan Koen net niet uithalen
- 45 min: Buitenveldert heeft licht overwicht met net-niet kansjes

("Pak aan pak aan" aldus meneer Scholten langs de lijn)

- 60 min: DVVA pakt het weer op
- 62 min: Na pass Job, Vincent één op één op de keeper, op de voeten
- 64 min: Max gooit panna's
- 65 min: Schot Koen uit de draai, keeper pareert
- 70 min: Twee goeie intercepties van doelman Daan Waleson
- 72 min: Goeie actie Kevin: balletje op de 16. Goed schot Timon gepakt door keeper
- 90 min: Voorzet Jesper, grote kopkans Koen

En dan in de 92e minuut… wie anders dan Max Hazewinkel poeiert de bal schitterend in de kruising. En dus had Butenveldert uiteindelijk toch niks te zoeken bij DVVA. Geen punten in ieder geval. Eindstand 1-0.

Na afloop ging de aandacht natuurlijk uit naar de jongste Haas:

“Wat dacht je?"

- “Ja, tetteren natuurlijk.”

Zijn vriendin is achteraf heel eerlijk: "Ja, ben ik toch niet voor niets gekomen."

Met de sfeer op het sportpark is achteraf natuurlijk niets mis en het bier vloeit rijkelijk. Tot slot ruikt ook de oksel van keeper Daan Waleson nog goed.