DVVA9ni

Team 2015/2016: Boven: Matthijs van Eeuwen, Peter Swart, Rik Jansen, Timon van de Kraats, Jurriaan Heslinga, Daniƫl Huizenga, Rick van Herk, Chris Nekeman en Arno Tijssen
Onder: Frank Fit, Michael Kuhlmann, Jeroen Brandwacht, Emiel Heerkens, Mark Haverkamp, Gijs Plantinga en Bas Meuwese

Links:

Stand en programma

Aanvoerders:

Jurriaan Heslinga (jurriaanheslinga@hotmail.com, 06-11499466)
Joris Cloostermans (jcloostermans@outlook.com)

Trainingstijden:

Maandag 19:00 - 20:30
Woensdag 20:30 - 22:00

Trainer: Ahmed Ben Zian

Over DVVA 9:

DVVA 9 draait al zo lang mee bij DVVA, dat de totstandkoming van het team waarschijnlijk voor altijd een mysterie zal blijven. Documenten zijn niet overgeleverd, wat vermoedelijk te maken heeft met de gewoonte om belangrijke afspraken vast te leggen op servetjes en bierviltjes.

Uit overlevering kan de conclusie worden getrokken dat het vriendencollectief al in ieder geval 25 jaar actief is bij DVVA. Langstdienende en voorzitter van de spelersraad Chris Nekeman: "Ik weet het nog als de dag van gisteren. Het was een prachtige zomeravond in augustus 1998 en ik mocht voor het eerst meedoen. Toen speelden legendes als Bas de Rooij en Alexander van Trigt in het 9e. Het was een grote eer om geselecteerd te worden. Ik ben trots dat ik heb kunnen uitgroeien tot een vaste waarde."

DVVA 9 staat voor attractief en technisch voetbal. Het oogstrelende spel trekt al jaren busladingen met toeschouwers naar Sportpark Drieburg. Daarnaast staat het 9e bekend om de positieve benadering van het spelletje en het sterke teamgevoel. Dit houdt niet op bij positieve coaching binnen het team, maar ook in een respectvolle bejegening van de tegenstander en scheidsrechter.

De roem van DVVA 9 overstijgt inmiddels ook de landsgrenzen. Wedstrijden in Antwerpen, Rimini, Lloret de Mar, Keulen, Liverpool en Tallinn hebben een internationaal publiek kennis laten maken met het tiki taka van het sterrenensemble. In 2016 hebben deze jongens zich wederom geplaatst voor Europees voetbal. Dit keer zullen een stel Madrilenen het gaan ontgelden in een afstraffing waar de 5-1 op het WK 2014 bij verbleekt.

Niet alleen op het veld gaat DVVA 9 uitdagingen nimmer uit de weg. Tussen Kerst en oud & nieuw van 2015 vond het DVV-toernooi plaats. Het DVV-toernooi was een zaalvoetbaltoernooi waarbij DVVA een hand uitreikte naar vluchtelingen uit de regio. Uiteraard maakte DVVA 9 op dit toernooi kundig gebruik van diens schat aan internationale ervaring. Het 9e werkte zich met de kenmerke stijl van kwaliteit en brutaliteit onder mee langs de heren van DVVA 10 (halve finale) en DVVA 4 (finale), en werd de terechte winnaar van het toernooi.

DVVA 9 is een team met historie, maar ook met toekomstvisie. De spelers drukken al geruime tijd hun stempel op het beleid van DVVA door verschillende posities in het bestuur te bekleden. Daarnaast hebben spelers meegewerkt aan het opzetten van de kantinecommissie en de ontwikkeling van de website. Het 9e is ook vertegenwoordigd in de lustrumcommissie, de duurzaamheidscommissie en natuurlijk de feestcommissie. Zo blijven DVVA en DVVA 9 gezond.

Selectie:

Jeroen Brandwacht
Joris Cloostermans
Matthijs van Eeuwen
Frank Fit
Mark Haverkamp
Emiel Heerkens
Rick van Herk
Jurriaan Heslinga
Tim Hofman
Daniel Huizenga
Rik Jansen
Thomas Koorn
Michael Kuhlmann
Chris Nekeman
Gijs Plantinga
Leon Swart
Peter Swart
Jan Theunissen
Arno Tijssen