Silhouette team

Links:

Stand en programma

Aanvoerders:

Job Schimmer (jobschimmer@gmail.com, 06-2812 1542)

Tim Pothoff (pothofft@gmail.com)

Trainingstijden:

Maandag 19:00 - 20:30
Woensdag 20:30 - 22:00

Trainer: Guido Licastro

Over DVVA 13:                 

Dordrecht voor Altijd

Geacht DVVA-lid,                                                                                                                       

Terwijl ik rustig op een Alp aan het genieten was van een kopje chocolademelk kwam DVVA 13 nog wel eens in mijn gedachte voorbij. Wat een transformatie heeft het team in de jaren doorgemaakt. Voor de oprichting jaren geleden waren maar een paar ingrediënten nodig: een bezopen idee, liefde voor het voetbal, Dordrecht, wat tintelshampoo en AMVJ 7 was gevormd. Uit heinde en verre kwamen jongens dat eerste seizoen richting Amsterdam getogen om op het Sportpark ‘t Loopveld weer eens lekker te voetballen na een uur slaap in de trein. Er werd zelfs zo fel gevoetbald dat wedstrijden van het eerste stilgelegd moesten worden door de strijd die geleverd werd. In dat eerste jaar stond Herma ook niet onverdienstelijk op doel of vaak ook ver voor zijn doel. De jaren op AMVJ hadden ons gevormd maar na 3 jaar waren we het niveau ontgroeid en werd het tijd voor een spraakmakende transfer. DVVA 13 werd geboren. Het eerste seizoen was gelijk spraakmakend, Misschien niet door de punten die er veroverd werden, maar zeker door andere al dan niet club-gerelateerde veroveringen. DVVA 13 had al vrij snel naam gemaakt. Elk jaar werden er meer punten gepakt en dat zag je ook in de alcoholtolerantie terug. Zo probeerde een verder niet bij naam te noemen teamgenoot meerdere keren de grond te dweilen met zijn eigen lichaam. Was dat in het eerste seizoen nog na 3-4 bier, afgelopen seizoen kon dat al na 1 bier raak zijn. Mogelijk heeft ook bijgedragen dat hij in het laatste seizoen zijn topscorerstitel kwijt geraakt was aan Rijnders.

Gedurende de jaren was de keeperspositie vaak onderwerp van gesprek.

Waar Quispel dat eerste seizoen op doel stond werd hij in volgorde opgevolgd door Kanky en Goodfuck om uiteindelijk bij DVVA afgelost te worden door Spliet. Laatstgenoemde wilde zich de eerste jaren tijdens AMVJ nog niet losmaken van de mannen uit de trein maar kon uiteindelijk de lokroep van Nathan’s Badedas toch niet weerstaan. Je merkt toch dat iemand met zo’n aandacht voor ballen ze vaak klem heeft en graag het een-op-een duel met spitsen aangaat.

Tot op heden is de kern van het eerste seizoen nog grotendeels gelijk gebleven en kwamen er elk seizoen jongens bij die het team niet meer verlaten wilden.

Na vorig seizoen het kampioenschap op een paar punten na gemist te hebben weet ik zeker dat dit jaar het jaar is. Ik heb er alle vertrouwen in dat met onze nieuwe muzikale aanwinsten de volgende stap toch echt gezet worden.

Nick van de Veldvoetbal

Ps. Teamuitje in Dordt: Wantijpop 2016

Selectie

Jan Jippe Arends
Jeroen Boer
Jim Driesen
Wouter de Haas 
Marten van Laar
Wandert Logcher
Marinus Nutma
Tim Pothoff
Sebastiaan Quispel
Tim Rijnders
Remko Schelfhout
Job Schimmer
Reinoud Sprenger
Sietse Stamhuis
Cedric Steijn?
Zalman Evers