Met groot verdriet brengen wij een laatste saluut aan Stefan Baars, een echte DVVA’er, die ons afgelopen week op 41-jarige leeftijd is ontvallen.

Stefan kwam in 2006 bij onze club via de 0297-connectie van vrienden en eerste elftalspelers Rik Ossenkoppele en Joeri Bergacker. Hij maakte direct grote indruk. Niet alleen op teamgenoten en tegenstanders, maar ook op de vrouwelijke tak.

Een rots van een man met open armen, een goed hart en een gouden linkerbeen. Stefan was op het veld multi-inzetbaar: als diepgaande ‘tien’, als spelverdelende ‘zes’, als hangende ‘acht’ en niet te vergeten als fysiek en opbouwend sterke centrale verdediger. Na een klinkende 0-4 overwinning bij Reiger Boys in het seizoen 2007-2008 schreven de gastheren met ontzag over de onaantastbare ‘reus’ achterin bij DVVA.

In datzelfde seizoen zorgde Stefan voor de definitieve doorbraak van DVVA in het Amsterdamse amateurvoetbal. Tot die tijd had niemand oog voor de rommelige studentenclub, maar na een intense kampioenschapsstrijd met poenclub Young Boys, wisten toeschouwers en media de weg naar Drieburg plots te vinden. En daar zagen zij tussen 2006 en 2009 Stefan Baars als sterkhouder excelleren. Hij maakte in die periode tientallen goals, gaf meerdere assists en hield vele malen de nul.

Naast zeer gewaardeerd eerste elftalspeler was Stefan ook op andere gebieden erg betrokken binnen de club. Als initiatiefnemer van diverse activiteiten die de club met Right to Play heeft ondernomen. Als drijvende kracht achter het voetbalmuseum dat de kleedkamers op de club nog steeds siert. En als gelegenheidschauffeur toen volkszanger Likki Lakki met de brommer moest worden opgehaald om het DVVA-clublied op te nemen.

Na een terugkeer in 2009 naar jeugdliefde CSW sloot Stefan in 2012 weer aan bij de geelzwarte leeuwen. Hij speelde twee opeenvolgende seizoenen onder Sjaak Tersteeg in het eerste elftal, voornamelijk als laatste man. Zoals een reislustige DVVA’er betaamt, vertrok hij vervolgens voor een periode naar Colombia, waarna hij tot 2023 meerdere seizoenen in het tweede, derde en vierde elftal speelde.

Naarmate de jaren vorderden viel het leven Stefan steeds zwaarder en trok hij zich langzaam terug uit de club. Helaas hebben wij begin deze week het verschrikkelijke bericht van zijn overlijden moeten slikken.

Wij zullen Stefan blijven herinneren als rots in de branding en vooral als een goed mens.

Op zondag 18 februari kunnen familie, vrienden en kennissen afscheid nemen van Stefan tijdens een condoleance. Deze vindt plaats in Aula de Ronde Venen, Ringdijk 4 in Wilnis, tussen 14.00 en 16.00 uur. De uitvaart, later die week, vindt plaats in besloten kring.

Uiteraard staan wij ook op de club stil bij Stefans overlijden. Dit zal in ieder geval rondom de wedstrijden zijn in de komende weekenden. Daarnaast wordt er nagedacht over een bijeenkomst op de club. Nadere informatie hierover volgt later.   

Namens DVVA wensen wij de naasten van Stefan heel veel sterkte in deze verdrietige tijden.

Agenda

  • 8 juni Finale nacompetitie H1
  • 15 juni Box to Box

Tweets