(Van onze speciale verslaggever)

Het was weer eens feest bij DVVA. En dit keer niet omdat aan een Zuid duitse biertraditie werd meegedaan, DVVA 9 thuis speelde, de clubverjaardag werd gevierd, Soccer Rocker voetbal en decibellen combineerde of dames 4 wilde dansen en sjansen. Nee, niets van dit alles, sportief succes was de aanleiding voor een uitbundige party: DVVA 1 is gepromoveerd naar de eerste klasse!

29 april 2023 kan in de geelzwarte boeken als een heel mooie dag. DVVA 1 bekroonde een geweldig seizoen met een heuse galavoorstelling tegen EVC, de enige overgebleven concurrent. Het laatste benodigde punt voor promotie werd binnengehaald door een eclatante 5-0 overwinning en zo konden om iets voor half 5 de gele T-shirts met het opschrift ‘stunters naar eerste klasse!’ aan bij de mannen van trainer Wilfred den Breejen. Een verrassend succes na de 11e, 10e, 5e en 9e plaats in de laatste seizoenen. En het woord ‘stunters’ doet vermoeden dat de spelers het misschien zelf ook niet hadden verwacht toen er in september aan een nieuw seizoen werd begonnen.

Om de pijn van de afgelastingen deze zaterdag wat te verzachten hierbij het tweede deel van "Marcel Gieles (DVVA 8) beoordeelt kantines"

Soms kom je wel eens in zo’n huis waar alles werkt. Zo’n huis waar de centrale verwarming met de telefoon bediend kan worden. Waar je als gast de keukenkast open kan trekken en alles ligt precies op de plek waar je het verwacht. Waar je bang bent een banaan uit de fruitmand te pakken omdat het er dan niet meer perfect uitziet.

Hierbij het eerste deel van "Marcel Gieles (DVVA 8) beoordeelt kantines", hopelijk zullen er nog vele volgen!

Het is me een raadsel hoe een troosteloze plastic tafel met plastic tuinstoelen eromheen een positief puntje kan zijn in een voetbalkantine, maar bij AGB flikken ze het gewoon.

Misschien was het de zakelijke 0-3 overwinning, misschien was het de heerlijke krappe broek aan de bar of misschien was het de kat die rondstruinde in de kantine alsof het de normaalste zaak van de wereld was. Ik kan m’n vinger er niet echt op leggen, maar de kantine van AGB voelde als thuiskomen.

DVVA 1 heeft voor de derde keer op rij gewonnen. ZOB werd met 5-1 verslagen dankzij doelpunten van Max Hazewinkel (2), Sjoerd Geers, Kevin Scholten en Lennart Eberharter.

De fraaie vrije trap van Hazewinkel is vastgelegd op film, zie hier.

DVVA klom naar de zeven plaats op de ranglijst. Zaterdag staat een uitduel met Arsenal, dat zesde staat met een puntje meer, op de rol. Aanvang: 14.30u.

Agenda

  • 8 juni Finale nacompetitie H1
  • 15 juni Box to Box

Tweets