De STUNTERS van Heren 1 spelen dit seizoen in de 1e klasse B. Ze zitten in een zware poule met aansprekende clubs zoals Zuidvogels, Jodan Boys, Aalsmeer en De Meern. Afgelopen zaterdag 9 december speelden ze de laatste wedstrijd van 2023, een goed moment dus om een update te geven van het avontuur in de 1e klasse.

Uit 11 wedstrijden werden 17 punten behaald. Er was maar liefst 5x sprake van een gelijkspel, verder werd er 4x gewonnen en 2x verloren. Het doelsaldo is positief met 18 voor en 15 tegen. Al met al resulteert dit in een 5e positie; BFC gaat als koploper de winterstop in met 22 punten.

Selectie en staf voelen dat een top 3 positie haalbaar moet zijn. Het gevoel heerst regelmatig beter te zijn dan de tegenstander, dat gevoel an sich levert helaas geen punten op, daarvoor moet je toch echt winnen. Kortom, er is veel vertrouwen, maar ook nog genoeg om aan te werken in de 2e seizoenshelft. 

Het thuisvoordeel zou nog wel eens een belangrijke rol kunnen gaan spelen in de 2e seizoenshelft. Heren 1 krijgt namelijk nummers 1, 2, 4, 6 én 7 (respectievelijk BFC, Aalsmeer, Batavia, Roda 46 en Zuidvogels) allemaal nog thuis op de mat.

Dat het thuisvoordeel niet onderschat mag worden, blijkt wel uit de cijfers van het afgelopen kalenderjaar. In onze voortuin werden 11 wedstrijden in competitieverband gespeeld, waarvan er 9 gewonnen werden en slechts 2 gelijkgespeeld. Oftewel, dit belooft nog wat voor 2024!

Tot slot ook aandacht voor Heren 2, zij hebben een bijzonder goede 1e seizoenshelft gespeeld: alle competitiewedstrijden werden gewonnen! 33 punten uit 11 wedstrijden en een doelsaldo waar je u tegen zegt: +40 op basis van 45 gemaakte goals en dus slechts 5 tegengoals. Met 10 punten voorsprong de winterstop in, een ongekende luxe!

Agenda

  • 8 juni Finale nacompetitie H1
  • 15 juni Box to Box

Tweets